"В добри ръце" - историята на няколко поколения


Представения материал принадлежи на фондация Вземи ме вкъщи! "В добри ръце" е кратък комикс публикуван на страницата на фондацията, който разказва за живота на няколко поколения домашно развъдени котета.

 

За съжаление нашия опит потвърждава достоверността на този комикс и за всички, за които това е просто преувеличена история - искаме да Ви уверим, че при нас редовно постъпват кучета и котки с отказ от стопаните си, редовно намираме грижливо поставени кашончета с бебета до кошовете за смет и още по-редовно кученца незнайно как се озовават в нашите дворове и в дворовете на хора, които биха се погрижили за тях, защото имат сърца.

 

Това е тъжната действителност, това е факт, с който се борим години - хората изхвърлят най-коравосърдечно домашните си любимци и техните деца в мига, в който се окажат пречка - при преместване, при поява на дете, при каквато и да е било промяна - включително и просто защото са им омръзнали.

 

Прочетете и се опитайте да разберете, че кастрацията е единственото спасение от поредното кашонче с мъртви и полуживи бебчета, от тъжната муцунка, скитаща се сама и предадена, от безжизненото телце, отслабнало и заспало завинаги...