За нас


Екипът ни е създаден с една обща цел - да намалим страданието на животните, да успеем да разясним на хората, че животните по улиците не живеят в природата, защото нищо от външния свят на един град вече не е част от природата.

В основата на нашата концепция е именно уважението към природата, която не би допуснала намеса на човешка ръка. Или тази намеса би я погубила.

 

Ние не можем да спрем развитието на града, на автомобилите, на лошите хора. Но ние можем да ограничим страданието на животните, ние можем да се научим да ги уважаваме и да носим отговорност за тях. Това, че те не са в дома ни, а на нашата улица, не означава, че те не са наша отговорност. Ако ние искаме нормален, коректен и достоен живот в нашия град, бихме ли го постигнали, подминавайки трупове и страдащи животни по улиците? Ние не можем да помогнем на всяко вече наранено животно, но ние можем да направим така, че тези случаи да намалеят. Дори да изчезнат. Само, заедно с Вас!

@credit: Етюд-и-те на София: www.facebook.com/etiuditenasofia
@credit: Етюд-и-те на София: www.facebook.com/etiuditenasofia

Как действа Кастрационният Център?

Работим по т.нар. спираловидна схема - работим по райони, като търсим и разчитаме на помощ от доброволци за овладяване на популацията в съответният район. В Секция "Новини" винаги може да разберете къде сме в момента и дали бихте могли да ни помогнете. А ние имаме нужда от помощ!

 

Поемаме отделно всички спешни случаи за кастрация /евентуална бременност например/, независимо от района, като за целта трябва да запишете час на обявения ни телефон.

 

Разясняваме и оповестяваме, чрез брошури на Фб страницата ни и по всякакъв друг начин ползата от кастрациите.

 

Разчитаме изключително и на Вас!