Кастрационен Център Пловдив


Кастрационният Център е първият по рода си проект в гр. Пловдив, чиято цел е да намали драстично популацията на безстопанствени животни. В кастрационния център се извършват кастрации на бездомни животни напълно безплатно. 

 

Проектът е осъществен благодарение партьорството на Welttierschutzgesellschaft e.V. и Streunerhilfe Bulgarien негов приоритет е да бъде намалена популацията на безстопанствените котки в града, които наброяват над 10 000. Кастрацията е единствения хуманен метод за овладяване на нежеланата популация, но има значителен ефект само когато са кастрирани около 70% от животните по улиците. 

 

Кастрационният център се намира на ул. Хъшовска 23 (зад Водната палата) и можете да се свържете с нас на тел. 032 207 379 за запазване на час между 14ч и 16ч. Моля имайте предвид отворените чосове за телефонна връзка. През останалото време сме в операции и се грижим за животните и не можем да вдигаме телефона.

Ефективно намаляване на популацията на бездомни котки

Всеки ден наш ловец работи по т.нар. спираловидна схема за залавяне и кастриране на безстопанствени котки в определен район. Котките се залавят с хуманен капан и се връщат след престой от минимум 24 часа (ако здравословното им състояние го позволява) на същото място.
Различните райони се обработват със седмици наред, за да сме сигурни, че сме заловили максимален брой безстопанствени котки. Разчитаме на помощта на доброволци, живeещи в съотвения район. Всеки гражданин отделно, може да доведе бездомни животни за кастрация в клиниката, след предварително записан час.

Нашият екип